Welk Vliesbehang voor het Plafond? Een Gids voor de Juiste Keuze

Het plafond is vaak een onderdeel van de kamer dat niet zo veel aandacht krijgt als de muren of het meubilair. Maar met de juiste behandeling kan het plafond een opvallende en stijlvolle toevoeging zijn aan de ruimte. Een populaire optie om het plafond te decoreren is door gebruik te maken van vliesbehang. In deze gids zullen we kijken naar de verschillende soorten vliesbehang die geschikt zijn voor het plafond, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw ruimte.

Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang is een moderne en veelzijdige optie voor het decoreren van muren en plafonds. Het bestaat uit een combinatie van cellulose en textielvezels die op een non-woven backing zijn aangebracht. Dit maakt het behang sterk, duurzaam en gemakkelijk te hanteren. Het kan worden aangebracht met behulp van behanglijm die direct op de muur of het plafond wordt aangebracht, waardoor het proces sneller en schoner verloopt dan bij traditioneel behang.

Voordelen van Vliesbehang voor het Plafond

 • Gemakkelijk aan te brengen: Vliesbehang is eenvoudig te hanteren en aan te brengen, zelfs op het plafond. Het kan snel worden aangebracht zonder veel rommel of gedoe.
 • Duurzaamheid: Door de sterke en stabiele constructie is vliesbehang bestand tegen scheuren en slijtage, wat het ideaal maakt voor het plafond waar het minder vaak wordt aangeraakt.
 • Overschilderbaar: Veel soorten vliesbehang kunnen worden overschilderd, waardoor je de mogelijkheid hebt om de kleur aan te passen aan jouw smaak en interieur.
 • Verberg imperfecties: Vliesbehang kan kleine oneffenheden en scheuren in het plafond verbergen, waardoor het een glad en egaal oppervlak creëert.

Soorten Vliesbehang voor het Plafond

 1. Effengekleurd Vliesbehang: Dit is de meest klassieke en veelzijdige optie. Het effen gekleurde vliesbehang kan het plafond een strakke en eigentijdse uitstraling geven. Kies een kleur die past bij de rest van het interieur om een samenhangend geheel te creëren.
 2. Papieren Structuur Vliesbehang: Dit type vliesbehang heeft een reliëfstructuur die lijkt op papiervezels of natuurlijke materialen zoals riet of bamboe. Het voegt textuur en diepte toe aan het plafond, waardoor het visueel interessanter wordt.
 3. Patroon Vliesbehang: Voor wie durft te experimenteren, zijn er ook vliesbehang met gedurfde patronen en prints beschikbaar. Denk aan geometrische vormen, florale motieven of zelfs abstracte kunstwerken. Dit kan een statement maken en het plafond tot het middelpunt van de ruimte maken.

Tips voor het Aanbrengen van Vliesbehang op het Plafond

 • Zorg ervoor dat het plafond schoon, droog en glad is voordat je begint met behangen.
 • Meet de afmetingen van het plafond zorgvuldig en snijd het behang op maat voordat je begint met aanbrengen.
 • Werk vanuit het midden van het plafond naar buiten toe om luchtbellen te voorkomen en een gelijkmatige verdeling van het behang te garanderen.
 • Gebruik een zachte borstel of roller om eventuele luchtbellen glad te strijken en ervoor te zorgen dat het behang goed hecht.

Met de juiste keuze en toepassing van vliesbehang kan het plafond een echte blikvanger worden in elke kamer. Of je nu kiest voor een eenvoudige en minimalistische uitstraling of juist voor een gedurfd patroon, vliesbehang biedt eindeloze mogelijkheden om jouw plafond te transformeren tot een stijlvol en uitnodigend element van jouw interieur.

Scroll naar boven